Zájem o malé byty je stále větší. Hledají je „singles“

Zájem o malé byty je stále větší. Hledají je „singles“

Datum publikace článku: 15. 04. 2014

Rostoucí zájem o malé byty typu 1+kk nebo 2+kk zaznamenávají v posledních letech developeři. Nové malé byty v Praze často vyhledávají takzvaní singles. Tedy mladí lidé, kteří žijí sami. A protože poptávka stoupá developeři se přizpůsobují a nabízejí víc malých bytů.

Singles žijí sami, zpravidla nemají žádný vážný vztah a jsou s tím spokojeni. Nemají proto tak velké výdaje a snadněji si našetří dost peněz na to, aby dostali na nový byt hypotéku nebo úvěr. Tím spíš, že nepotřebují velký byt.

Čím menší, tím luxusnější

O to důkladněji si ale nový byt vybírají. Zpravidla chtějí, aby byl nadstandardně vybavený a v dobré lokalitě. Blízko centra a se spoustou možností k odpočinku či sportu v okolí novostavby.

Byt také vnímají jako investici do budoucna. Počítají s tím, že až budou mít vážnou známost, tak se třeba po svatbě sestěhují do jednoho bytu. Druhý mezitím mohou pronajímat.

Opatov: byty pro singles i rodiny

Na rostoucí poptávku zareagovali i developeři. Mnoho nových bytů v Praze je 1+kk či 2+kk. Developeři u nich počítají právě se zájmem singles. Stejně jako u dalších bytů jsou samozřejmě připraveni poskytnout jim i nadstandardní vybavení. Připravená na to bude i nový rezidenční projekt U Sluncové, který vznikne v Praze 8 a nabídne i řadu malých bytů.

Bydlení na Opatově

Singles nejsou jedinou skupinou, která má v současnosti velký zájem o nové byty v Praze. Ještě častěji je kupují lidé mezi 35 a 39 lety. Obvykle už přitom mají rodinu nebo ji plánují. Jejich nároky jsou proto úplně jiné. Také na to musí developeři myslet. Podobně jako v případě už zmíněných chystaných novostaveb Zahrady Opatov v Praze 4.

Kromě mnoha malých bytů v nich lidé najdou i velké byty, které se hodí pro rodiny s dětmi. V okolí navíc noví obyvatelé najdou nejen parky a zábavu, ale i školy a školky.

<< Zobrazit všechny aktuality