Radnice Prahy 11 má zájem o nové byty na Opatově

Radnice Prahy 11 má zájem o nové byty na Opatově

Datum publikace článku: 05. 02. 2014

Zastupitelstvo městské části Prahy 11 má v plánu uzavřít smlouvu s developerskou společností Sekyra Group, která do konce roku 2016 postaví nový bytový komplex na Opatově s více než 180 bytovými jednotkami. Praha 11 chce byty koupit za 522 miliónů korun.

Radní chtějí přilákat mladé rodiny

Zastupitel Jiří Janeček říká, že populace na Jižním Městě stárne a mladí se často stěhují jinam. Radnice by tedy zakoupené byty ráda nabízela k pronájmu právě mladým rodinám, které si ještě nemohou nebo nechtějí dovolit hypotéku. Kromě nákupu bytů od developerů se Praha 11 snaží i o vlastní výstavbu nájemních domů.

Opozice má k nákupu projektu Zahrady Opatov výhrady, investice jí připadá příliš vysoká. Lze tedy předpokládat, že na zastupitelstvu proběhne ještě hlubší debata.

Bydlení na Opatově bude v budoucnu vypadat jinak

Kromě zmiňovaného projektu Zahrady Opatov, který vyroste asi 250 metrů od stanice metra Opatov, čekají tuto městkou část ještě další změny. Chystá se například proměna samotné stanice metra, která už má své nejlepší roky za sebou. Místní se mohou těšit i na nové administrativní a obchodní budovy. Jižní Město tedy skutečně už brzy ožije.

Zdroj: http://regiony.impuls.cz/praha/opozice-praha-11-sve-byty-levne-prodala-jine-ted-nakupuje-draze-20140115-jcoo-mla4.html

<< Zobrazit všechny aktuality