Okolí stanice metra Opatov čekají velké změny

Okolí stanice metra Opatov čekají velké změny

Datum publikace článku: 05. 11. 2013

Stanice metra Opatov a její blízké okolí nemá mezi Pražany dobrou pověst. Samotná stanice je totiž na první pohled v dezolátním stavu, a okolní prázdná prostranství někteří občané využívají jako skládku nebo parkoviště – oboje bez povolení. To vše se ale v následujících letech změní.

Bydlení na Opatově bude komfortnější

Proměnu stanice metra plánuje pražský Dopravní podnik. "Plánovaná rekonstrukce by se měla dotýkat pouze samotné stanice v úrovni nástupiště a výstupního vestibulu včetně zabudování výtahu pro imobilní osoby do pevného schodiště," říká mluvčí DP Monika Lojínová.

Dalším plánovaným projektem je nový komplex šesti budov, který vyroste na opuštěných místech v blízkosti stanice. Kromě kancelářských prostor místním nabídne nové restaurace, bankovní pobočky, obchody, parkovací místa a podobně.

Na Praze 4 vyrostou i nové bytové domy

Přibližně dvě stě metrů od stanice metra Opatov se navíc plánuje výstavba rezidenčního projektu Zahrady Opatov. Celkem bude na prodej přes 180 bytů, a to od velikosti 1+kk až do 5+kk. Na své si tedy přijdou rodiny s dětmi, které ocení občanskou vybavenost a blízkost přírody, ale i jednotlivci či mladé páry, které naopak naláká výborná dostupnost do centra Prahy.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/oprava-stanice-opatov-0ux-/architektura.aspx?c=A120515_1778310_praha-zpravy_ab

<< Zobrazit všechny aktuality